Betting på sport växer kolossalt både i Sverige och i utlandet. Anledningen till det stavas i mångt och mycket internet; med webbens intåg har det blivit lättare att spela, utbudet har växt och spelföretagens växande omsättningar har gjort det möjligt för dem att erbjuda bättre odds till kunderna. Den här utvecklingen gynnar som sagt kunderna, men innebär också att viss tid bör avsättas till att hitta spelsajter som erbjuder förmånliga odds på dina favoritspel. Bonuserbjudanden och liknande är också betydelsefulla, men du bör inte låta dem styra ditt val av sajt. Ett bra utbud, konkurrenskraftiga odds och en utmärkt säkerhet väger tyngre.
 
Många spelare lägger idag ner både mycket tid och pengar på spel. För vissa har det nästan blivit som ett jobb att läsa ligatabeller, jämföra odds och räkna på statistik. En handfull spelare klarar att gå plus varje månad och de extremt skickliga kan i de närmaste försörja sig på spel. Om du brinner för sport och gillar spel så finns det goda möjligheter att ditt spelande kan bli framgångrikt, men några garantier finns förstås inte. Vägen till förmögenheten är aldrig säker.
 
Vårt bästa betting tips är att du satser vettigt och planerar dina insatser noga. Avsett gärna en summa för spel varje år och se till att inte överskrida det beloppet. Ha gärna de pengarna på ett separat konto. På så sätt får du bättre kontroll på ditt spelande och kan stoppa innan förlusterna blir för stora. Försök att inte jaga vinster för att ersätta förluster. De spelen blir sällan de mest genomtänkta och sannolikt fortsätter din kräftgång. Leta efter säkra ”spikar” och gå gärna upp lite i satsning när du har hittat något som känns någorlunda säkert. Men prova även att satsa på lagen som ligger på undre halvan av tabellen då och då. Det blir alltid några favoritfall under en lång säsong. Motivation slår ofta klass, som det brukar heta.

Håll dig uppdaterad och kolla in skadelägen i de lag som du satsar på. I exempelvis en sport som ishockey kan det vara förödande om lagets poängkung finns på skadelistan. Framgångsrikt spelande handlar till stor del om research och att vara uppdaterad. Magkänslan kan fungera någon enstaka gång, men håller sällan i längden. Avsett tid; det är en investering som lönar sig i längden. Slutligen så bör man inte glömma bort att spelandets huvudsyfte alltid bör vara att ha kul. Om du känner att du oroar dig för att förlora pengar och det känns olustigt varje gång du lämnar in ett spel så bör du överväga att dra ner på spelet. För de allra flesta är ju spelandet en kul hobby och de får inte vara en sak som gör dig orolig eller irriterad. Spel ska vara kul!