På sidan ”Betting på Nätet” guidar vi dig till olika spelbolag som kan vara värda ett besök, eller till och med ett konto. Helt kort nämner vi också bonusar, och det är vad vi ska gå på djupet med på den här sidan.

Olika bonusformer

Det är viktigt att känna till att det finns flera olika typer av bonusar när det kommer till betting, vare sig det gäller sports betting eller andra former av vadslagning. En ganska ovanlig spelbonus är registreringsbonusen som du får när du öppnar ett konto hos spelbolaget och uppger dina personuppgifter. Av naturliga skäl är dessa bonusar ganska små, ganska ovanliga och hårt villkorade: spelbolaget har ju faktiskt gett dig pengar att spela för utan någon större motkompensation från din sida.

En vanligare bonusform är insättningsbonusen. Den kan utformas på många olika sätt, men kanske vanligast är att din första insättning matchas av spelbolaget: sätter du in tusen kronor så får du alltså totalt tvåtusen att spela för. I praktiken innebär det en rejäl hävstång för ditt spel: eftersom bara 50 öre av varje satsad krona kommer från din plånbok så har dina odds i teorin fördubblats! Och med sådana odds är det sällan svårt att hitta matcher att spela på. Kom bara ihåg att du, om du ska kunna spela långsiktigt och vinnande, behöver hitta matcher där oddsen är i din favör även utan bonusar. Mer om det kan du läsa under ”Bettingtips”.

Läs villkoren!

Det är dock på sin plats med en liten uppmaning: var mycket noga med att läsa vilka villkor som gäller för respektive bonus. Det är fullt möjligt att vad som ser bäst ut på spelbolagens promotionsidor i verkligheten inte alls är det bästa alternativet för dig. Leta speciellt efter omsättningskrav (som ska vara så låga som möjligt) eller andra villkor som på något sätt kan påverka dina möjligheter att ta ut vinstpengarna.